Zelf een zeepketting maken

zelf_een_zeepketting_maken.jpg

Om met je eigen handen mooie spulletjes te maken is erg leuk en voldoening gevend. Zo kun je bij elke outfit de perfecte sierraden maken en altijd met een leuk cadeau aankomen. Een zeepketting is ook erg leuk om te maken, voor jezelf of voor een ander. Het is een geurige decoratie voor elke plek in huis die je in elke stijl en kleurstelling kunt rijgen.

Diverse onderdelen

Je kunt daarvoor gebruik maken van heel veel verschillende onderdelen. Natuurlijk gebruik je kleine zeepjes, kralen en strikjes. Maar kijk ook eens met een creatief oog om je heen; schelpen zijn bijvoorbeeld erg leuk, maar ook een oude cd kun je hiervoor gebruiken. Breek of snijd hem in stukjes en met een gloeiende naald brand je er een gaatje in zodat je mooie, glanzende en rijgbare stukjes hebt. Allerlei dingen kun je gebruiken. Heb je nog een oude bos met kunstbloemen? Knip de bloemen af en maak er met de zeepjes een fleurig geheel van; een vrolijke luchtverfrisser voor op het toilet. Of wat dacht je van de oude, grote houten kralen van je kinderen, vingerpoppetjes, belletjes en nog veel meer. Kortom, er is eigenlijk geen andere grens aan je mogelijkheden behalve dan je eigen mate van creativiteit.

Heb je er al zin in en wil je er meer over weten? Kijk dan eens op deze website over zeepkettingen. Je vindt een lijst van wat je nodig hebt voor het maken van een mooie zeepketting en zelfs een hele beschrijving. Zo kan er niets meer mis gaan en heb jij binnenkort ook een mooie luchtverfrisser!